I Solisti del Vento & Jan Decleir

De Heerser

EÉNMALIG IN BELGIË TE ZIEN, EXCLUSIEF VOOR LOMMEL.

Eind jaren zeventig van vorige eeuw schreef Mauricio Kagel het hoorspel Der Tribun. Kagel beluisterde zeven jaar lang honderden speeches van staatshoofden en kwam uiteindelijk tot een uitgekookte versie van de ultieme, groteske politieke redevoering.

Voor deze voorstelling gaf I Solisti del Vento de opdracht aan Dimitri Verhulst om een nieuwe speech te schrijven. Het principe van een ‘modelspeech, een speech der speechen’ blijft onveranderd, Verhulst zorgt voor een actuele invulling en een geheel eigen toets. Jan Decleir kruipt in de huid van überstaatshoofd  en bejubelt met boosaardig plezier de komst van een nieuw politiek tijdperk: De toekomst wenkt, de lucht klaart op en zelfs de rozen kleuren blauw. Morgen, morgen is van mij en jou.

De muziek bij dit werk is van Kagels hand: 10 Märsche Um Den Sieg Zu Verfehlen, tien marsen om de overwinning te mislopen. Met die marsmuziek wilde hij de authentieke klank van de dorpsfanfare laten weerklinken, zo wordt met hoempapakoper en schuinsmarcheerdersmuziek het politieke populisme in zijn hemd gezet. Kagel had een scherp gevoel voor humor!

Het blazersensemble I Solisti del Vento, onder leiding van dirigent Etienne Siebens,  laat je ook kennismaken met de Suite Française van Francis Poulenc. In deze charmante dansen vervlecht Poulenc het archaïsche met het anarchistische, traditie naast vernieuwing.

Programma
° Octet (Stravinsky)
° De Tribune
      I Solisti del Vento met Jan Decleir als recitant, onder leiding van Etienne Siebens
° Suite française (Francis Poulenc)
      voor 2 hobo's, 2 fagotten, 2 trompetten, 3 trombones, slagwerk en klavecimbel

 

Tekst: Dimitri Verhulst
Muziek: Mauricio Kagel

  • wo

    02/11/2016 20:15

  • Prijs: 18,00 / 14,40 / 13,50 / 12,60
  • Locatie: Sint Pietersbandenkerk
    Kerkplein z/n, 3920 Lommel, BELGIE
  • Organisatie: CC De Adelberg
  • Deze voorstelling is geprogrammeerd dankzij de financiële steun van de Stichting Charlotte J. van der Seijs, die tevens mede-organisator is van deze boeiende avond.
Frank Hendrickx

Frank Hendrickx

Frank Henrickx

Frank Henrickx

Selina De Maeyer

Selina De Maeyer

Selina De Maeyer

Selina De Maeyer

Selina De Maeyer

Selina De Maeyer