Rowwen Hèze

Saus

30 jaar op de planken: een Hollands feestje in Vlaanderen

Rowwen Hèze –  of vrij vertaald “ruige Hesen” –  was de bijnaam van een dorpsfiguur uit het in Nederland gelegen Limburgse dorp America rond het jaar 1900.  In 1985 was dit de inspiratiebron voor de naamkeuze van een band die zingt in het Noord-Limburgs.

Van feesttent naar theater
Hoewel Rowwen Hèze vooral bekend staat als feestband vanwege de alom bekende meezingers als Limburg en  Bestel mar,  weet het publiek hen ook meer en meer te waarderen in de theaterzalen. De meer gevoelige nummers uit hun repertoire hebben daar zeker iets mee te maken.  Hun muziek varieert van ballads tot snellere Tex Mex en folknummers. Vertolking van een brede waaier aan stijlen en overladen met creativiteit, maar slechts één keuze in de taal:  Noord-Limburgs zal het zijn. 

Gedurfde keuze?     
Neen hoor, want in 2015 bestond Rowwen Hèze dertig jaar! Reden voor een speciaal feestje, samen met zes extra gastmuzikanten.  Het publiek mag een energieke, opzwepende en muzikale show verwachten.
In 2008 werd de theatertour Saus, ook met deze zes gastmuzikanten, goed ontvangen met lovende recensies. Daarom bieden ze dit gesmaakte sausje in het feestjaar 2016 opnieuw aan  in de Vlaamse theaters.

  • vr

    28/10/2016 20:15

MEER INFO