De Roovers

De Gouden Draak

Kon ik maar iets heel anders zijn dan ik moet zijn.

Een grootstad in Europa. Op de benedenverdieping van een appartementsgebouw bevindt zich een Chinees restaurant, De Gouden Draak. In de veel te kleine keuken staan zes Chinezen sans papiers gewrongen tussen de dampende wokpannen. De jongste vergaat van de tandpijn. Hij durft niet naar de tandarts omdat hij illegaal in het land verblijft.

Verschillende figuren passeren de revue: een toekomstige vader die geen kind wil, een kerel van een nachtshop met een vreemde bijverdienste, een hongerige krekel die alles doet wat de mier verlangt en twee stewardessen die net terug zijn van een lange trip...

Vijf acteurs spelen in deze bitterzoete komedie van Ronald Schimmelpfenning achttien personages. Het werpt een scherp licht op het leven van mensen zonder papieren in Europa en laat zien dat mensen, ook al zijn ze vreemden voor elkaar, in een geglobaliseerde samenleving van vadaag toch met elkaar te maken hebben.

Ronald Schimmelpfenning (1967) is één van Duitslands meest gespeelde toneelauteurs. Hij geeft in De Gouden Draak een gezicht aan mensen die in heel Europa aanwezig zijn, maar die we nauwelijks (willen) zien.

Tekst: Ronald Schimmelpfenning
Spel: Robby Cleiren, Sara De Bosscherre, Luc Nuyens, Sofie Sente en Nico Sturm
Geluidsontwerp, muziek: Yves De Mey
Scenografie: Stef Stessel

  • vr

    30/09/2016 20:15

MEER INFO

Stef Stessel

Stef Stessel

Stef Stessel

Stef Stessel

Stef Stessel

Stef Stessel