Daan

The Mess

Zo’n vier jaar geleden bracht Daan Simple uit, zijn eerste akoestische trio album, ondertussen een met platinum bekroonde klassieker. Die verrassende formule, met Daan op zang, gitaar en piano, Isolde Lasoen als duizendpoot op drums, vibrafoon, klokken, trompet en engelengezang, en Jean François Assy op tien cello’s tegelijk, bleek ook tijdens de honderden liveconcerten een immens succes.

Dit intense avontuur smaakte naar méér en het trio zelf werd ook steeds ingespeelder en creatiever. Vandaar een nieuwe plaat, The Mess. En ook al zijn de ingrediënten dezelfde, het is een heel ander album geworden. Extraverter, speelser, wilder, groovier, sexier bijna. Meteen vanaf de opener The Mess – ook de eerste single – hoor je waar het naar toe gaat; barok, zot, met Daan in een heel energieke gedreven trip. Zelden zong Daan zo precies en ingeleefd, en je hoort hem genieten en open bloeien, zwemmend in deze erg seventies klinkende zee van arrangementen.

Samen met coproducer Jeroen Swinnen ging het trio op zoek naar een popversie van de Sixtijnse kapel, die zich bijwijlen tot een Sixtijnse nachtclub ontpopt, met in het publiek zowel Electric Light Orchestra, Nick Cave als The Divine Comedy. Een zwevende reis in vijftien stappen, waarin we afwisselend nieuwe songs, onbekende oude songs en herwerkte klassiekers tegenkomen. Doorheen feestelijke swingende ufo’s als Wounds & Wine, over ironische falsetto popsongs zoals Sell Yourself, zakt Daan’s stem tegen sluitingstijd naar ongekende dieptes voor naakte doorleefde versies van The Player of Appetite.

“Where is my appetite?” vraagt Daan zich op het einde af. Wel, deze stomende nieuwe plaat is het antwoord zelf. Ontdek en geniet mee van dit nieuwe hoofdstuk in het altijd verrassende parcours van deze Belgische band met wereldklasse!

  • vr

    11/12/2015 20:15

  • Prijs: 28,00 / 25,00 (-26 en +55) / 25,00 (abo-klein) / 22,00 (abo-groot) / 22,00 (abo-sjock)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg

MEER INFO

Geraldine Jacques

Geraldine Jacques