New Rising Sun

Folk, blues en rock

New Rising Sun is een Belgische band die folk, blues en rock op haar sokken combineert. Songschrijver, zanger en Lommelaar Dries Bongaerts en gitarist David Hermans leerden elkaar als straatmuzikanten in Antwerpen kennen. Het vormde de basis van New Rising Sun, dat intussen is uitgegroeid tot een vijfkoppige band.

De eerste demo, met invloeden van Bob Dylan, Jimi Hendrix en Tom Waits, dateert van 2008. Nadien volgden twee albums: Paradise For A Stranger en Good Morning Once Again.

In 2013 won New Rising Sun de Protestliederenwedstrijd van ONE (een advocacy-campagneorganisatie, opgericht door Bono) en de Ancienne Belgique. Ze maakten een fantastische cover van Hurricane (Bob Dylan) en stuurden ook hun eigen Sad Sad World de wereld in, een nummer dat meteen werd opgepikt door Radio 1. Het leverde New Rising Sun ook opnames op voor de AB-sessies én een plek op de Feeërieën.

Begin 2015 verscheen het nieuwe album We’re All Coming Home. Een plaat die erg enthousiast werd onthaald in de Belgische pers.

Vette rock in een dikke folkjas, met daarboven een sonore snijdende stem. Dat horen we graag van eigen bodem. (…) Een gedefinieerde sound en doordachte compositie. – RifRaf

New Rising Sun is nog maar eens het levende bewijs dat België heel wat talent te bieden heeft. Hun muziek klinkt volwassen en Sad Sad World is gewoon een prachtig nummer. – Dirk De Clippeleir, directeur Ancienne Belgique.

  • za

    31/10/2015 20:15

  • Prijs: 10,00 / 8,50 (-26 en +55) / 8,00 (abo-klein) / 7,50 (abo-groot) / 7,50 (abo-sjock)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg