Davidsfonds Lommel

Nieuwjaarsconcert - Floris and the Flames

TE GAST

Al 145 jaar lang speelt het Davidsfonds een eersterangsrol in het culturele leven in Vlaanderen. De Lommelse afdeling, in 1910 boven de doopvont gehouden, en momenteel met ongeveer 200 leden de grootste van Limburg, hoeven we u allicht niet meer voor te stellen. Vanuit een Vlaamse en christelijke overtuiging proberen we cultuur te brengen naar mensen en mensen naar cultuur. Kwaliteit is daarbij onze norm, al proberen we een zo ruim mogelijk publiek te bereiken. Elk jaar opnieuw organiseren we minstens een 8-tal activiteiten van diverse aard. 12 ervaren en gedreven bestuursleden staan daarbij garant voor een hoogstaand en verzorgd cultureel programma.

Zoals u allicht weet, is ons concert sinds vele jaren het absolute hoogtepunt van ons werkjaar. Grote namen uit de wereld van de klassieke muziek zoals La Petite Bande, Currende en het Collegium Instrumentale Brugense traden de voorbij jaren voor ons op.

De 20ste editie van ons concert wordt opgeluisterd door Floris and the Flames, een vierkoppig ensemble dat in al zijn virtuositeit de grenzen aftast tussen klassiek, pop en folk. Speciaal voor deze feesteditie brengen Floris and the Flames ook een aantal nieuwjaarsklassiekers op de planken Dit unieke concert mag u dan ook voor geen geld van de wereld missen. Kom samen met ons genieten van een memorabele concertavond. 

Vier jonge artiesten die een passie voor muziek delen... en hun rosse haarkleur: dit is Floris and the Flames!
Met hun muziek overschrijden zij de grenzen tussen klassiek, pop en folk. De bijzondere combinatie van viool, piano, basgitaar, drums en elektronica staan garant voor een hoogstaande en swingende muzikale avond.

Floris Willem (viool), Gert Peeten (elektrische piano, gitaar en elektronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums en percussie) genoten een klassieke opleiding en gaan graag buiten de gebaande paden. Geholpen door de componist en arrangeur Laurent Beeckmans brengen ze eigen composities en originele herwerkingen van klassieke meesterwerken. Speciaal voor dit concert zullen Floris and the Flames ook een aantal nieuwjaarsklassiekers op de planken brengen.
 

 • zo

  08/01/2023 19:00

 • Prijs:

  Davidsfondsleden: € 15,00 Niet-Davidsfondsleden: € 18,00 Jongeren tot 18 jaar: € 5,00 VIP-kaart: € 50,00
 • Duur: 70 min zonder pauze
 • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
 • Organisatie: Davidsfonds Lommel
 • Reserveren kan enkel door betaling, uiterlijk op 1 januari 2023, van het verschuldigde bedrag op het vernieuwde rekeningnummer BE46 3631 4830 2936 van Davidsfonds Lommel, met vermelding van het aantal en de soort van kaarten (DF-lid, Niet-DF-lid, -18 jaar of VIP). De kaarten worden u vooraf met de post bezorgd. Zo niet, liggen uw kaarten klaar aan het onthaal op de avond van het concert.
 • Inleiding: Indien u een VIP-kaart bestelt, wordt u na afloop van het concert vriendelijk uitgenodigd op de receptie in CC De Adelberg. Hier kunt u gezellig nakaarten bij een hapje en een drankje.