Flee

Jonas Rasmussen - Denemarken 2021

Documentaire / Animatie

Aan de gelukkige kindertijd van Amin in Kaboel komt abrupt een einde. Zijn vader
wordt door de extremistische Moedjahedien opgepakt en het gezin moet op de vlucht slaan. Het is het begin van een gevaarlijke tocht die voorgoed hun levens zal tekenen. Na lange omzwervingen doorheen Rusland en Scandinavië komt Amin uiteindelijk alleen aan in Denemarken. Van zijn familie is geen spoor.
Twintig jaar later heeft Amin een succesvolle academische carrière en is hij gelukkig in de liefde met zijn vriend, Kasper. Kasper wil graag dat ze samen een huis kopen, maar de gedachte om zich te binden aan één plek jaagt Amin de stuipen op het lijf. Hij beseft dat hij niet anders kan dan zijn verleden onder ogen komen, wil hij eindelijk rust vinden.

Jonas Rasmusen slaagt er voortreffelijk in het verhaal van verre oorlogsvluchtelingen een menselijk gelaat te geven. Flee verlegt de grenzen van het documentairegenre in een hartverscheurend en opbeurend verhaal over de zelfontdekkingstocht van één man op zoek naar vrijheid. Met animatie kan Amin, zijn schuilnaam, op een veilige manier zijn verhaal eindelijk uit de doeken doen...

Winnaar Beste Animatie, Academy Award & BAFTA Award. 

  • do

    15/09/2022 20:00

  • Prijs:

    Tickets via UGC Cinema's Lommel
  • Duur: 90 minuten
  • Locatie: UGC Cinema's Lommel
    Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE

MEER INFO

Final Cut for Real

Final Cut for Real