Collectief Verlof

Alias

SCHOOL

Collectief Verlof onderzoekt in Alias hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden.

“Ik stop ermee.
Ik verwijder ze. Allemaal.
Eén klik en ‘t is gebeurd.
Gewoon enter drukken en dan…
Komaan, Daan, druk gewoon.
En vanaf dan gedaan met liegen.
… Hoe moeilijk kan het zijn?!

Daan is een jonge, enthousiaste kerel. Hij heeft veel vrienden en een grappig leven, maar wordt nooit serieus genomen. Om te ontsnappen aan het gelach en zijn onhandigheid, maakt hij online nepprofielen aan. Net wanneer hij ermee wil stoppen, is de verleiding om nog één keer online te gaan met een alias te groot. Hij creëert Lars, een knappe kerel die zijn leven bij elkaar heeft en voor geen meter op Daan zelf lijkt. Via het profiel van Lars leert hij Stella kennen. Het klikt meteen.

Lisa heeft thuis geen moment rust. Ze wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Op een dag besluit ze online te gaan, maar niet als zichzelf. Ze kiest een foto van een meisje dat rust uitstraalt en kruipt in haar huid. Ze noemt haar Stella. Wanneer ze daar Lars ontmoet, wordt ze meteen overweldigd door zijn knappe voorkomen. Maar het gaat verder dan dat. Het klikt. En al snel wordt ze verliefd. Maar wanneer Lisa aan Lars vraagt om in het echt af te spreken, krijgt Daan het heet onder zijn voeten. Biecht hij alles op? Of komt hij gewoon niet opdagen?

Collectief Verlof onderzoekt in Alias hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden. Deze voorstelling nodigt uit om het met jongeren te hebben over graag zien, jezelf zijn en privacy. De voorstelling velt geen oordeel, maar roept vooral veel vragen op, waarover nog lang kan worden nagepraat. Verwacht je aan knallende livemuziek, ongemakkelijke stiltes en een nodige portie humor!

Tekst, spel: Heleen Desmet & Bart van der Heijden
Muziek: Lucas Heytens
Lichtontwerp: Hans Rigouts
Techniek: Gilles Pollak & Hans Rigouts
Kostuums: Leilah Boukhalfa
Tekstcoaching: Nico Boon
Spelcoaching: Steven Beersmans

  • Prijs:

    € 5 per leerling
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Secundair onderwijs:
     - 1ste Graad
  • Max. 200 leerlingen