Speelman - Geannuleerd

Nautilus

SCHOOL

De zee is alles. Haar adem is zuiver en rein. Zij is het oneindige levende, waar de mens nooit alleen is. En daar… 20.000 mijl onder haar spiegel, in het uitgestrekte reservoir van de natuur, verscholen in de eeuwige stilte, vaart ze: de Nautilus.

Twee muzikanten en één verteller nemen je mee 20.000 mijlen onder zee. Nautilus is een verhaal over een duikboot, haar kapitein en hun missie.

Theater Speelman gaat aan de slag met de klassieker 20.000 mijlen onder zee van Jules Verne. Ze gebruiken dit bijna honderdvijftig jaar oude meesterwerk om brandend actuele onderwerpen aan te snijden en te verwerken in hun eigen muzikale versie van de feiten.

De mens van vandaag kijkt rondom zich naar een steeds krankzinniger wordende wereld. Wat als de grootste pessimisten onder ons profeten dreigen te worden? Waar kunnen we in de toekomst nog naartoe als we zo blijven omgaan met onze planeet? Terug naar de zee, daar waar we ooit vandaan kwamen?

In deze wervelende muziektheatermonoloog zet acteur Gert Jochems (hetpaleis, Laika en Froe Froe) de pet op van de legendarische Kapitein Nemo. Ook de epische duikboot Nautilus musiceert haar verhaal door middel van projecties en melodieuze metaalgeluiden. Duik mee in een wereld vol octopussen, wetenschap, natuur, onderwaterwandelingen en verdwenen continenten.

Concept, regie: Stan Reekmans
Tekst: Johan Buytaert
Spel: Gert Jochems of Stan Reekmans
Compositie: Stan Reekmans, Pat Riské & Piet Decalf
Decor, livemuziek: Pat Riské & Piet Decalf
Video/installatie: Gertjan Biasino

  • Prijs:

    € 4 per leerling
  • Duur: 65 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Basisonderwijs:
     - 5de en 6de leerjaar
  • Max. 200 leerlingen

MEER INFO

Kristel Dierckx

Kristel Dierckx