IZUMI Pianoduo

Bac(k)h to the Future

Bachs invloed op het nageslacht is al meer dan 250 jaar duidelijk. Hij is één van de meest gerespecteerde figuren uit de Europese muziekcultuur. Zijn muziek is zo geniaal, dat ze nog steeds aanspreekt en grensverleggend is. Zijn invloed en waardering blijven waardoor Back to Bach een belangrijk motto is binnen alle nieuwe muziekperioden. Of het nu over preludes en fuga's, concerti grossi of werken voor solo strijkers gaat, de spirituele dialoog van componisten met Bach blijft bestaan. 

In dit concert slaat IZUMI Pianoduo een brug tussen barok en onze tijd, met o.a. de Holbergsuite van Grieg, de Pulcinella Suite van Stravinsky en natuurlijk, de obligate Toccata and Fugue van Bach.  

IZUMI Pianoduo is één van de toonaangevende pianoduo's in België. Ze wonnen tal van prestigieuze internationale wedstrijden, waaronder Maria Yudina International Competition en Prize Grand Virtouso.  

Hun vierhandig pianospel fonkelt, is geraffineerd en spitsvondig. Het is een lust voor oor en oog om Polina Chernova en Kiyotaka Izumi te zien spelen. 


Programma

J. S. Bach - M. Reger
Toccata and Fugue in D Minor, BWV 565
J.S. Bach Aria from the Suite No. 3 in D Major
E. Grieg Holberg suite opus 40
J.S. Bach - G. Kurtag Sonatina Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
I. Stravinsky Pulcinella Suite 

Credits
Polina Chernova & Kiyotaka Izumi (vierhandig piano)

 (c) Sara De Graeve

(c) Sara De Graeve