Steven De bruyn & Jasper Hautekiet

Aanhou Geraas Maak

Mondharmonica en contrabas, het zijn twee instrumenten die in afmeting en klank nauwelijks meer van elkaar kunnen verschillen. Net dat zijn de wapens waarmee Steven De bruyn en Jasper Hautekiet broederlijk ten strijde trekken. Platgetreden paden, daar bedanken ze vriendelijk voor. Dan liever door het dichtbegroeide struikgewas het avontuur tegemoet.  

Volledig onbevangen en vrij van regels belandt de luisteraar in een broeierige instrumentale trip waarbij het pure samenspel centraal staat. Meanderende melodieën en stuwende ritmes wisselen mekaar af. Meer dan eens wordt de harmonica drastisch door een batterij elektronica gehaald of krijgt de contrabas een percussieve pandoering. Soms raken beide instrumenten zodanig vervlochten dat niets nog is wat het lijkt. 

Met het speelplezier voorop en in een broeierig verbond nemen Steven De bruyn en Jasper Hautekiet je mee in dit oorstrelend concert waarbij een nieuwe wereld tevoorschijn komt. Muziek die de verbeelding en fantasie van de luisteraar prikkelt. Filmische muziek die het leven wil vieren.

Credits
Steven De bruyn (mondharmonica, elektronica)
Jasper Hautekiet (contrabas, percussie)

  • vr

    07/04/2023 20:15