JUDAS Theaterproducties

Josephine B. (de musicalrevue)

Josephine B. vertelt het verhaal van ‘s werelds bekendste revuester, activiste, spion: Josephine Baker. 

Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Begin jaren ‘20 maakt Josephine haar debuut op Broadway en werd zo de eerste zwarte ‘superster’. Als activiste gebruikte zij haar roem om de positie van zwarte mensen te verbeteren, waardoor ze uitgroeit tot een boegbeeld binnen de kwestie van de rassendiscriminatie in Amerika. 

Josephine B. is een spetterende revue over haar leven. Van het begin in armoede tot het einde: gestorven tussen de recensies van haar laatste show in een Parijse hotelkamer. En natuurlijk alles er tussenin: haar verzetsdaden en spionage tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium. 

Credits
Met o.a.: Sandrine Van Handenhoven, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel, Juan Gerlo, Bob van de Weijdeven, Victor Marinus & een zeskoppig live orkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert
Regie: Martin Michel
Script: Allard Blom & Frank Van Laecke
Liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Decor, kostuums: Arno Bremers

  • za

    03/12/2022 20:15

(c) Luk Monsaert

(c) Luk Monsaert