ICK Dans Amsterdam

Known & To Know

Double Bill: remake van Conjunto di Nero van Emio Greco & Pieter C. Scholten en de nieuwe creatie Reverberated Emissions van Andreas Hannes.  

In de serie Known & To Know wordt nieuw werk van een jonge choreograaf met het ICK-Ensemble gepresenteerd in combinatie met een voorstelling uit het rijke repertoire van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Door een interessant werk van een jonge kunstenaar te combineren met een nieuwe uitvoering van een werk uit het ICK-repertoire, laat de serie het belang zien van continuïteit in de culturele praktijk.  

De Griekse choreograaf Andreas Hannes (1987) herziet de menselijke relatie met de zwaartekracht. Hij zoekt naar een lichaam dat vloeiend is en gevaarlijk sensueel. De dansers huppelen, botsen en buigen. Ze navigeren door een ruimte die hen samenbindt alsof ze één lichaam zijn. Hun onderlinge relaties en hun gebruik van de zwaartekracht zorgen voor sensuele interactie, tussen onderwerping en dominantie. Hannes creëert een verleidelijke, opwindende omgeving voor een onaardse dans. 

Ook Nero speelt met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. De visuele grenzen vervagen door duisternis en mist. Lichamen verdwijnen en verschijnen in een andere dimensie. Zoals in het eerdere werk van Greco en Scholten spelen beweging, beeld, licht en geluid een onafhankelijke rol. Conjunto di Nero was een internationaal succes. 

Credits
Concept, choreografie: Emio Greco & Pieter C. Scholten, Andreas Hannes
Dans: ICK-Ensemble
Licht: Henk Danner
Kostuums: Clifford Portier

© Alwin Poianao

© Alwin Poianao

Alwin Poianao

Alwin Poianao

Alwin Poianao

Alwin Poianao

Alwin Poianao

Alwin Poianao