Tom Struyf

Finding Willard

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? 
Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? 

Winter 2018. Op reis in de Verenigde Staten komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt aan de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de verhalen van de mensen die er wonen en een piepkleine kerkgemeenschap ontdekt Tom een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt. 

Finding Willard is een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Het publiek zit op drie tribunes rondom een maquette van Willard, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt. 

Finding Willard is een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere topproducties zoals Vergeetstuk en De Tatiana Aarons Experience, waarin Tom zijn fascinatie voor een plaats en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis, en zo een nieuw verhaal construeert. 

Credits
Concept, tekst, spel: Tom Struyf
Cocreatie: Fien Leysen & Willem De Maeseneer
Muziek: Bert Hornikx
Vormgeving, installatie: Manu Siebens & Ine Peeters
Camera, montage: Fien Leysen & Geert De Vleesschauwer
Productie: Tatiana Aarons vzw
Coproductie: Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT festival, Productiehuis TR, detheatermaker, DE SINGLE, De Werft Geel en De Grote Post Oostende

(c) Fien Leysen

(c) Fien Leysen