Mosa Trio & Karel Schoofs

Een muzikale reis met pianotrio en hobo  

Het Mosa Trio en hoboïst Karel Schoofs presenteren een staalkaart van wat het pianotrio en de hobo te bieden hebben in de kamermuziek. Samen brengen ze een gevarieerd programma met muziek uit de vroege 18de eeuw tot de 21ste eeuw.  

In deze muzikale reis door de tijd hoor je de prachtige pure triosonate voor hobo, viool en cello van Georg Telemann, maar ook het uitdagende Seven Inventions en Postlude voor hobo en cello van de Finse componist Kalevi Aho. Daarop volgt het meeslepende Piano Trio N°1 van Antonin Dvořák, badend in de Slavische sferen. Als klap op de vuurpijl krijg je het beroemde hobokwartet van Bohuslav Martinů met een virtuoze Karel Schoofs in de hoofdrol.  

Het Mosa Trio is een Nederlands/Belgisch ensemble uit Maastricht. Behalve in technisch meesterschap, blinkt het trio ook uit in een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie van zijn vertolkingen. 

De uit Peer afkomstige Karel Schoofs is sinds 2008 eerste hoboïst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook in de kamermuziek heeft hij zijn strepen verdiend bij Oxalys, Quatuor Danel, het Combattimento Consort Amsterdam en I Solisti del Vento.   

Maak je op voor een greep uit drie eeuwen kamermuziek voor pianotrio en hobo in al zijn diversiteit. 
 

Programma  

G. Telemann Trio sonate 
A. Dvořák Pianotrio nr. 1 in Bes, opus 21 
K. Aho Seven Inventions and Postlude
J. Haydn Pianotrio in Es, Hob.XV36 
B. Martinů Hobo Kwartet, H 315   

Credits 
Karel Schoofs (hobo)
Alexandra Van Beveren (viool)
Paul Stavridis (cello)
Bram de Vree (piano)

  • Prijs: 15,00 / 12,00
  • Locatie: CC Palethe - Zinnezaal
    Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt, BELGIE