Duo Aznèm

Art Nouveau

Art Nouveau is de kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa erg populair was, voornamelijk als reactie op het impressionisme. Art Nouveau, duidelijk geïnspireerd op de natuur kende een korte maar hevige bloeitijd, die zich voornamelijk uitbreidde tijdens de belle époque. In de muziek zorgde deze stijl voor een soort onmogelijke droom waar het gezellig vertoeven was.  

Gabriel Fauré was één van de eersten in Frankrijk die buiten de regels kleurde en zijn kleurenpalet breder maakte, maar stond nog met één voet in de Romantiek. De Franco-Belgische generatie met zijn leerlingen Debussy, Ravel en Jongen breidden de harmonische mogelijkheden nog meer uit en keerden terug naar natuur, concrete verhalen, met lange organische melodieën.   

Duo Aznèm neemt je met dit concert mee naar een denkbeeldig hotel van Victor Horta, waar vrienden ‘de nieuwe muziek’ speelden en waar de toehoorder knus rond een warm haardvuur genoten van een uitzonderlijk mooi klankenpalet.  

Astrid en Emma Wauters zijn tweelingzussen, samenspelen was voor hen altijd een evidentie en een plezier. Dit jonge en erg getalenteerde duo combineert de cello met bloedmooie harpklanken, ideaal voor de stemmige Art Nouveau-sfeer. 


Programma

Joseph Jongen Danse Lente 
Claude Debussy Sonate voor cello & piano 
Frederic Chopin Nocturne 
Maurice Ravel Kaddish 
Henriette Renié Contemplation 
Henriette Renié Andante Religioso 
Gabriël Fauré Elegie
Gabriël Fauré Après un reve 

Credits
Astrid Wauters (cello)
Emma Wauters (harp)

  • vr

    25/11/2022 20:30

  • Prijs: 15,00 / 12,00
  • Locatie: CC Palethe - Zinnezaal
    Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt, BELGIE