TrioFenix & Next Generation

Tchaikovsky’s Souvenir de Florence

TrioFenix bestaat 15 jaar. Als één van onze sterkhouders in het repertoire voor strijktrio gaan ze in dit feestjaar een samenwerking aan met jonge, veelbelovende musici: Sarah Bayens, Maxine De Petter en Karin Broeckhove. Dit resulteert in een bijzonder programma waarbij Tchaikovsky’s strijkerssextet Souvenir de Florence centraal staat. 

Dat Tchaikovsky een meester van de melodie was, hoeft geen betoog. In zijn legendarische concerti, beroemde balletten of grootse symfonieën nestelen zich steeds boeiende, meeslepende melodieën. Zo ook in zijn sextet Souvenir de Florence. Dit werk ontstond tijdens een bezoek aan Firenze, muze van menig kunstenaar. Het werd een meeslepend werk in een romantische stemming. Hét absolute hoogtepunt uit de sextetliteratuur.  

Het concertprogramma start met Beethovens strijktrio N° 3 opus 9, één van zijn indringendste kamermuziekwerken. Gevolgd door Franz Schubert, strijktrio D.471, een bijzonder lyrisch werk dat een grote waaier aan intense emoties biedt waarin het genie van de jonge Schubert te horen is. 

TrioFenix, drie talentrijke jongeren, Tchaikovsky, Beethoven en Schubert… Wat wil een mens nog meer! 


Programma

Ludwig Van Beethoven Strijktrio in c opus 9 N° 3
Franz Schubert Strijktrio in B D.471
Pjotr Tchaikovsky Strijkerssextet in d-mineur Souvenir de Florence, opus 70 

Credits
TrioFenix: Shirly Laub (viool), Tony Nys (altviool) & Karel Steylaerts (cello)
Next Generation: Sara Bayens (viool), Maxime De Petter (altviool) & Karin Broeckhove (cello)

MEER INFO