Theater Tieret i.s.m. Desguin Kwartet - Geannuleerd!

Zeefier

Dit is het verhaal over een eiland in de zee. De vrouwen houden hun adem in, telkens het schip van hun mannen het zeegat invaart. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het schip terug uit de golven oprijst, laten ze een zucht tussen hun tanden ontsnappen. Eén lange zucht tot de trossen vastgeknoopt worden, de longen zich opnieuw kunnen vullen met zoute zeelucht. Dan start het feest en weerklinkt alom muziek. En elke keer verweren de zilte harten wat meer. In en uit, in en uit; de mannen hun schepen, de vrouwen hun adem.  

Maar soms... soms komt het schip niet meer terug. Dan heerst de stilte en start het wachten. De tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd. Zo stijgt het water van alle zeeën steeds meer en meer. Zoute zeeën vol verdriet want verdriet smaakt niet zoet. Tot alles wat er is... water is. 

Dit was het verhaal over een eiland in de zee. 

Na het uiterst succesvolle Meneer Linh presenteert Tieret zich voor een tweede keer aan een publiek vanaf twaalf jaar. Samen met het beloftevolle, internationaal gelauwerde Desguin Strijkkwartet (winnaar Supernova Classics 2020) brengt Tieret met Zeefier een poëtische voorstelling over aantrekken en afstoten, over verlangen en gemis, over afscheid en weer thuiskomen. Een verhaal dat in alle eenvoud pijnlijk dicht aanschuurt tegen de actuele realiteit van ecologische transitie, migratie en globalisering.  

De expertise die Theater Tieret heeft opgebouwd inzake verhalend, beeldend theater maakt het mogelijk de dialoog aan te gaan met een jong publiek. Ze creëren hiervoor een nieuwe theatertekst, waarbij de prachtige mimiek-poppen en beelden zowel de humor als de poëzie in het verhaal versterken. Hierbij werkt de mooie livemuziek van het Desguin Kwartet als een balsem op de rauwe realiteit.

Credits
Spel: Hans Van Cauwenberghe & Joost Van den Branden
Scenario, tekst: Joost Van den Branden
Coaching: Walter Janssens
Poppen: Patrick Maillard
Decor: Bart Picavet
Kostuums: Heidelinde Vereecke
Techniek: Steven Bosmans
Co-productie: CC Sint-Niklaas

  • za

    28/01/2023 20:15

Pieter Dedecker

Pieter Dedecker

(c) Danny Wageman

(c) Danny Wageman