Trio Aries 

Virtuoos en melancholisch met Tchaikovsky en Sjostakovich 

Trio Aries won in 2020 de kamermuziekwedstrijd Supernova, dé springplank voor jong talent! Dankzij een uitgelezen synthese tussen klankkleur en timing, eigen aan elk muziekstuk, hebben ze ondertussen menig podium bestormd.  

Tijdens dit concert combineren ze twee pianotrio’s om u tegen te zeggen: het Piano Trio van Tchaikovsky met het Piano Trio N° 2 van Sjostakovich. Zo dompelen ze het publiek onder in twee totaal verschillende kanten van de Russische school.   

Tchaikovsky is één van de meest bejubelde Russische componisten en bekend om zijn variaties waarin hij het pad bewandelt van traditionele dansen zoals de wals en de mazurka, afgewisseld met ingetogen intermezzi. Sjostakovich componeerde zijn Tweede Pianotrio tijdens WO II als herinnering aan zijn beste vriend waardoor dit werk een emotionele klaagzang is, als een danse macabre. Maar de dood heeft gelukkig niet het laatste woord: aan het eind van dit magistraal werk verzoenen de drie instrumenten zich met elkaar in een majestueus slotkoraal.  

Drie jonge Belgische muzikanten tonen hun passie voor het pianotrio met de virtuositeit van Tchaikovsky en de ultieme melancholie van Sjostakovich.   


Programma

P. Tchaikovsky Piano Trio in A Minor, opus 50 
D. Sjostakovich Piano Trio N° 2 in e klein, opus 67 

Credits  
Alice Van Leuven (viool) 
Amy Norrington (cello)  
​Wouter Valvekens (piano) 

  • vr

    20/01/2023 20:15