Wolker

Bar Dada

Wolker is het project van Gert-Jan Loobuyck uit Gent. Gert-Jan maakt muziek op een atypische manier; hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Hij laaft zich daarbij aan artiesten als Johann Johansson, Olafur Arnalds en Son Lux. Maar ook indie acts als Alt-J, Thom Yorke of Local Natives eisen hun plek op in de wereld van Wolker.

De single Talking Minds is een prachtig voorbeeld van Wolkers staalkaart aan talent: hoekig én melodieus, catchy én vernuftig tegelijk met een pompende, meanderende outro als orgelpunt.  

In 2019 kwam drumster Femke Decoene erbij en viel de puzzel in elkaar. Wolker vervelt van een ‘one-man-bedroom-project' naar een échte groep, met een eigen sound en gezicht. Bovendien maken ze live diréct indruk en lijkt the sky the limit voor dit geweldige en unieke duo. 

Wolker was één van de mystery bands tijdens de geannuleerde eerste editie van Catch in the Dark. Een top liveband waar we het publiek alsnog op trakteren! 

Credits
Gert-Jan Loobuyck (zang, gitaar, bass, keys, sampling)
Femke Decoene (drums)

  • do

    29/09/2022 20:15