Wannes Deleu

Voor ik het vergeet

Eind 2018 leefde televisiemaker Wannes Deleu een maand lang bij zijn grootmoeder, die aan dementie lijdt, in woonzorgcentrum Ten Olm. Om de banden aan te halen en te ondervinden wat dementie écht met iemand doet. Hieruit ontstond de driedelige docureeks Voor ik het vergeet op VRT één. Een beklijvende lezing over dementie, maar ook over een kleinzoon en grootmoeder die elkaar terugvinden, over de beperkingen van een ziekte heen. "Het is gelukt, maar op een héél andere manier dan ik had verwacht." Wannes Deleu 

In Voor ik het vergeet deelt Wannes Deleu tien sleutels tot de leefwereld van mensen met dementie. In deze lezing vol humor en liefde leer je hoe je contact kunt maken met je geliefde en kunt bijdragen tot een betere levenskwaliteit. 

Dementie is een vreselijke ziekte. Ze holt de mens die eens was vanbinnen uit, tot die alles vergeet, ook wat vijf minuten eerder is gebeurd of gezegd. Net nog naar de kapper geweest? Net in bed gelegd? Nee hoor, grootmoe weet het allemaal niet meer. Zo blijft er steeds minder van haar over. Maar wel nog genoeg om graag te zien. Dat is de oprechte oefening die Wannes Deleu in deze reeks en lezing maakt. Pijnlijk en hartverwarmend tegelijk. 

  • 11/01/2023

    19:30u - 21:00u
Foto (c) vrt

Foto (c) vrt