Double bill: Koala Disco / Loupe

Bar Dada - Extra datum!

Koala Disco

Tussen vetgare psychedelia en melancholische dream pop  uit Lommel

Koala Disco is de band van Lommelaars Niels Tuijaerts (Gitaar, stem, elektronica), zangeres Silke Ravesloot, Glenn Maes (bas), Hendrik Vanden Berk (Gitaar, dwarsfluit, elektronica) en drummer-percussionist Bart Hens.

Dat de maatschappij een hele tijd heeft stilgelegen omwille van Corona heeft er bij Koala Disco voor gezorgd dat de motor net vol op is beginnen draaien. Januari is nog maar net gedaan met de release van de eerste twee singles en het gloednieuwe EP van deze Lommelse band staat al klaar. Ego Death planet bestaat uit vier nummers en is al de tweede EP in het jonge bestaan van de tweestemmige, psychedelische band. Het register gaat van dromerige pop, naar neo-psych tot zelfs progressieve rock.

Na een succesvolle deelname aan Sound Track in Hasselt met als eindresultaat de welverdiende publieksprijs en hun deelname aan Humo’s Rock Rally, vinden we het meer dan gepast om ze een plekje te geven op Bar Dada. We kunnen ons vergissen, maar wij verwachten nog veel moois van deze band.

 

Loupe

Dromerige indie rocksongs. Top live band uit Amsterdam!

Julia & Lana, Annemarie en Jasmine (van de voormalige band Dakota) maken songs die staan op een stevig ritmesectie- en gitaarfundament waar de zangmelodieën speels doorheen bewegen, en licht melancholieke beschouwingen over dagelijkse dingen zich verschuilen.

Na hun EP Older, door de band in 1 take opgenomen, komt hun 2de EP eind mei uit. De eerste single van deze EP, Too Soon, is in februari verschenen op de streamingplatforms. Aan de vooravond van de release én samen met de tournee van Moss waarvan ze het voorprogramma spelen, presenteren we deze heerlijke muzikale ontdekking op Bar Dada.

  • do

    26/05/2022 20:15