Weerzien met Kunst

Tentoonstelling

5 kunstenaars, Paula Aerts, Agy Claessen, Elsa van den Hoogen, Dirk Ercken en Eric Vanmechelen, laten corona achter zich en laten zien dat ze de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten. Het weerzien ontvlamt in een mooie expositie met kunstwerken in Aquarel, Tekenen, Keramiek, Grafiek, Fotografie en Bronzen Beelden.


Paula Aerts
Aquarel en gemengde technieken

De rode draad in haar leven en hobby zoals : mode, theater en muziek, vertaald zich naar kleuren, beweging en emotie.

Ze is geboeid door het lijnenspel van het menselijk lichaam en kleding. Voeg daarbij het samenvloeien van aquarel, versterkt met inktlijnen en haar wit blad verandert in emotie.

Haar inspiratie zijn haar spontane gedachten, aangevuld met foto’s en fragmenten uit dans en theater.


Agy Claessen
Aquarel en Keramiek

De schilderwerken van Agy ontstaan uit haar fantasie.

Het zijn aquarellen die de kijkers moeten raken en boeien door de details, kleur en compositie. Ook in haar keramiek is dit hetzelfde. Uit een blok klei of platen ontstaat een object dat groeit terwijl ze bezig is. Dit zijn vooral haar mijmerdoosjes en het thema universum wat ook in haar aquarellen voorkomt.


Elsa van den Hoogen.
Grafiek

De inspiratie in Elsa haar huidige Grafiek is ontstaan uit haar hobby zeevissen aan het strand samen met haar man.

De bruisende golven die tegen de waterkeringen van paalhoofden en blokkendammen op de kust beuken en de dagen daarna weer de serene rust op het strand met kabbelende golven inspireren haar in haar grafische kunsten. Of het nu een realistisch, surrealistisch of abstract is, het vertrekpunt is altijd strand en zee.


Dirk Ercken
Fotografie

Door de lens van fotograaf/bioloog Dirk Ercken ziet de wereld er anders uit. Dromerig schilderachtige macro fotografie door te spelen met geringe scherptediepte en veel aandacht voor licht en achtergrond. Schilderen met licht, sprookjes komen tot leven met de zaklamp in de hand.


Eric Vanmechelen
Bronzen Beelden

"A thing of beauty is a joy forever " of "Mag Kunst ook nog eens gewoon mooi zijn ?"  Realistische bronzen vrouwen figuren, klassiek van opbouw met een modern tintje. Beelden die gewoon tonen wat ze zijn, niets meer niets minder. Gewoon kijken en genieten. Kunst zonder bijsluiter.

 

 

 

 

 

 

 

 • Van za 05.03.2022 tot zo 27.03.2022

  • Maandag
   Gesloten
  • Dinsdag
   Gesloten
  • Woensdag
   14:00u - 18:00u
  • Donderdag
   14:00u - 18:00u
  • Vrijdag
   14:00u - 18:00u
  • Zaterdag
   14:00u - 18:00u
  • Zondag
   14:00u - 18:00u