Het is Nora’s eerste schooldag in de lagere school. Al snel merkt Nora dat haar oudere broer Abel wrede pesterijen moet ondergaan...." /> Het is Nora’s eerste schooldag in de lagere school. Al snel merkt Nora dat haar oudere broer Abel wrede pesterijen moet ondergaan...."/>

Un Monde

Laura Wandel - België 2021

Het is Nora’s eerste schooldag in de lagere school. Al snel merkt Nora dat haar oudere broer Abel wrede pesterijen moet ondergaan. Nora wil haar grote broer helpen, maar hij dwingt haar om te zwijgen tegen hun vader en leerkrachten. Bovendien wil en moet Nora zelf een nieuwe vriendenkring opbouwen, wat haar voor een verscheurende keuze plaatst. Op de speelplaats gelden ongeschreven en soms bikkelharde wetten.  

Deze debuutfilm van de Belgische Laura Wandel over pesten blijft nazinderen. De stilistische keuze om de volledige film in beeld te brengen op ooghoogte van Nora zorgt voor een intense en beklemmende ervaring. Un monde werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, kreeg daar een minutenlange staande ovatie en is de Belgische Oscarinzending. ‘Kleine parel, grote cinema’, zo kopte één van de vele overdonderende recensies.   

  • do

    13/01/2022 20:00

  • Prijs:

    Tickets via UGC Cinema's Lommel
  • Duur: 73 minuten
  • Locatie: UGC Cinema's Lommel
    Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE