Erfgoed Lommel vzw

Open Monumentendag

TE GAST

Zondag 12 september 2021 is het weer Open Monumentendag. We plaatsen ‘Het Lommelse Marktplein’ in de schijnwerpers.

Op zondag 12 september van 10u tot 18u is het in Vlaanderen Open Monumentendag. Het thema is “Inclusief erfgoed”, wat wil zeggen dat we een zo divers mogelijk publiek op een open en gastvrije manier willen laten kennismaken met het onroerend erfgoed (monumenten, dorpsgezichten en landschappen) van onze stad of streek.    

Ook Lommel neemt deel aan deze editie van Open Monumentendag, onder de koepel van de IOED Bosland (intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Bosland). IOED Bosland heeft de rol van lokale coördinator en dus ook alle praktische beslommeringen van inschrijving, promotie… overgenomen van Erfgoed Lommel, waardoor Erfgoed Lommel zich volop kon concentreren op het samenstellen van een aantrekkelijk programma.

In samenwerking met GlazenHuis, de Jeugddienst, de Evenementendienst, de stadsbeiaardier en de Lommelse Cultuurraad stippelden we een rijkelijk gevuld en zeer divers programma uit, waarin voor iedereen wel iets interessants of leuks te vinden is.

Het centrale informatiepunt waar u die dag met al uw vragen terecht kan is de kiosk op het Lommelse marktplein.

Het Lommelse driehoekige marktplein is een beschermd cultuurhistorisch landschap waarin de 65 lindebomen een hoofdrol spelen. Het raadhuis, de kiosk en de waterpomp maken als bouwkundig erfgoed deel uit van dat landschap. Biercafé Trefhuys (bouwkundig erfgoed), café De Kroon (bouwkundig erfgoed) en het Huis Aerts (beschermd monument) herinneren aan lang vervlogen tijden.

Lees hier het programma.

  • zo

    12/09/2021 10:00

  • Prijs: 0,00

    Gratis. Enkel voor de workshop betaal je 10,00 euro per persoon, inclusief en uitzonderlijk een bezoek aan Het GlazenHuis + 1 gratis begeleider voor kinderen tot 16 jaar. Betalen kan contant in de Glasshop.
  • Duur: tot 18.00 uur
  • Locatie: Raadhuis
  • Alle activiteiten gaan door op en rond het Marktplein: in het Raadhuis,Huis Aerts en Het Glazen Huis.