In deze intieme documentaire probeert een dochter met behulp van oude, vaak beschadigde foto’s en video’s terug te kijken op het ongelukkige..." /> In deze intieme documentaire probeert een dochter met behulp van oude, vaak beschadigde foto’s en video’s terug te kijken op het ongelukkige..."/>

Radiograph of a family

Firouzeh Khosrovani - Iran / Noorwegen /Zwitserland 2020

In deze intieme documentaire probeert een dochter met behulp van oude, vaak beschadigde foto’s en video’s terug te kijken op het ongelukkige huwelijk van haar Iraanse ouders en haar kinderjaren.  

“Moeder trouwde met een foto van vader” is geen dichterlijke vrijheid van regisseur Khosrovani. Haar moeder Tayi trouwde in Teheran letterlijk met een portret van Hossein, omdat hij als student radiologie in Zwitserland niet kon terugreizen naar Iran. De kloof tussen de progressieve Westerse Hossein en de traditionele moslima Tayi is in hun huwelijk blijven bestaan. De familiegeschiedenis is als een röntgenfoto waarop de conflicten in Iran tijdens de Iraanse Revolutie van 1979 zichtbaar worden. 

Radiograph of a Family is geen film over uithuwelijking en onderdrukte vrouwen. Wel over de tragiek van de tegenstelling tussen moderniteit en traditie en hoe de religieuze Iraanse revolutie zowel de familie als het land in tweeën spleet! 

  • do

    18/11/2021 20:00

  • Prijs:

    Tickets via UGC Cinema's Lommel
  • Duur: 82 minuten
  • Locatie: UGC Cinema's Lommel
    Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE