Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons e.a.

Dylan 80

Blowin’ in the Wind, Mr. Tambourine Man, Like a Rolling Stone, Make You Feel My Love: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is onbegonnen werk, alsook een eindeloos karwei dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs de wat minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.  

Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is: in de jaren '60 werd hij de spreekbuis van de geëngageerde generatie en vervolgens een even elektrificerende als ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren '80 slaagde hij erin zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren '90, de hele wereld hem ging beschouwen als één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.  

In mei 2021 werd Dylan 80 jaar en net voor zijn 81ste verjaardag eren wij hem met een line-up van topmuzikanten (met de onvermijdelijke Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, maar evenzeer Naomi Sijmons) die dubbel en dwars garant staan voor een muzikaal feest om u tegen te zeggen…

Guy Swinnen (zang, gitaar)
Patrick Riguelle (zang)
Naomi Sijmons (Reena Riot) (zang)
Bjorn Eriksson (gitaar)
Piet De Pessemier (zang, gitaar)
Axl Peleman (bas)
Jan Hautekiet (keys)
Ron Reuman (drums)

  • vr

    20/05/2022 20:15

MEER INFO