L’Alba

À principiu

Zes zangers/muzikanten die Corsica alle eer aandoen, met respect voor de muzikale tradities van hun eiland, verbluffen het publiek met eigen composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart. De muzikanten van L'Alba putten uit de vocale traditie van 'paghjella' (driestemmige polyfonieën) en voegen daar geluiden uit het Middellandse Zeegebied aan toe.

Hun nieuwste album À principiu, dat ze met deze tournee aan het publiek willen voorstellen, is een unieke blend van pure Corsicaanse polyfone zang, mediterrane klanken en een indrukwekkende waaier aan instrumenten. 

De pers was meteen razend enthousiast: “Met uit graniet gehouwen mannenstemmen die de oren strelen met gezangen vol weemoed; aan de ene kant meteen vertrouwd, maar vanwege de ongewone melodiewendingen en versieringen ook buitengewoon intrigerend.” Mixedworldmusic 

De concerten van L’Alba zijn overladen met sterke gevoelens en emoties. Na I Muvrini in oktober ’21 is L’Alba de tweede Corsicaanse band die dit seizoen De Adelberg aandoet. Fans, muziekliefhebbers en nieuwsgierigen van dit prachtige eiland zijn in De Adelberg aan het goede adres!

Sébastien Lafarge (harmonium, zang)
François Guironnet (klarinet, pivana, zang)
Eric Ferrari (basgitaar, zang)
Ghjuvan Francescu Mattei (gitaar, zang)
Nicolas Torracinta (gitaar, zang)
Laurent Barbolosi (viool, zang

  • vr

    01/04/2022 20:15

Marc A.Deckers

Marc A.Deckers