Accordeon Folie II

Festivalconcert

Na het succes van de eerste uitverkochte editie in 2020 moesten we in 2021 helaas passen wegens coronamaatregelen. Maar Accordeon Folie is springlevend. Meer zelfs, tijdens de tweede editie verleggen we onze grenzen met inbreng van Nederlandse en Franse musici waardoor dit festival internationale allures krijgt.  

In Accordeon Folie worden alle facetten van de accordeonmuziek geëxploreerd. Diversiteit, artistiek kunnen, veelzijdigheid, sfeer & ambiance zijn de sleutelwoorden voor dit muzikaal feest! 
 

19.00 - 19.20 uur
STATE OF THE ART
: Gwen Cresens

19.20 - 19.45 uur
NEW GENERATION: Nolle Ghoos, Lowie Vercammen

20.00 - 23.00 uur
FESTIVALCONCERT
Met:


TOEAC duo (Nl)

TOEAC is een duo met Renée Bekkers en Pieternel Berkens. Ze behaalden prijzen op wedstrijden als het Prinses Christina Concours (Nl), Grand Prix International (Fr) en Premio Internazionale di Fisarmonica (It). Ze zijn regelmatig te zien op tv en spelen op de grootste festivals. Dit duivels duo gaat geen enkele uitdaging uit de weg en presenteert op Accordeon Folie Bachs Brandenburg Concerto nr. 3. Een regelrechte uitdaging!

Fragment: TOEAC -  Tango Orgánico


Ludo Mariën & Seppe Mariën

Ludo Mariën is al héél zijn leven verknocht aan de accordeon. Als uitvoerder wordt hij erg hoog ingeschat. Zo speelde hij concerten met Jorge Castro, Dana Winner, José Carreras en Robert Groslot. Hij concerteert tijdens Accordeon Folie deels solo maar ook met zijn zoon Seppe in het spectaculaire Bayanduwo. Zijn programma gaat van barokmuziek tot hedendaags, aangevuld met pareltjes uit de klassieke muziek én eigen composities of bewerkingen. 

Fragment: Ludo Mariën - Banksessies CCDA.


Fred Guichen & Sylvain Barou (Fr)

De Bretoense accordeonist Fred Guichen doorbrak al snel de clichés van de typisch Bretoense folkscène, Hij is een vakman, zijn toon is strak, helder, resoluut, van tegendraads tot verfijnd. Fred Guichen bespeelt de diatonische accordeon en laat zich op Accordeonfolie bijstaan door Sylvain Barou op houten dwarsfluit. Ze dompelen ons onder in Bretoense dansen, in open en mysterieuze composities, in walsachtige melodieën. Dit Frans duo speelde al in de Olympia, Zenith Paris, Bataclan maar ook in New York, Pakistan, Jakarta, Canada en alle Europese landen. Wereldklasse! 

Fragment: Fred Guichen - L' Antre - avec Sylvain Barou- Erwan Moal : Festival Interceltique de Lorient 2018


Anne Niepold & Alfama Kwartet

Anne Niepold blijft intrigeren, of ze nu solo, met haar eigen trio, of in combinatie met Alfama Strijkkwartet speelt. In Lalala… brengt Anne Niepold & Alfama chansons om het leven te verzachten. Van Brel en Dalida, tot Henri Salvador en Charles Trenet Dit resulteert in melodieën die uitnodigen tot meefluiten of meeneuriën. Anne Niepold en Strijkkwartet Alfama werpen een nieuw licht op deze chansons en doen ze opflakkeren in onze harten. De arrangementen en composities zijn met finesse, nostalgie en humor gekleurd. De perfecte afsluiter voor Accordeon Folie II!

Fragment: Anne Niepold & Alfama - Lalala

Gwen Cresens (artistiek advies)

  • za

    26/02/2022 20:00

Julien Pohl

Julien Pohl