Chantal Acda

Saturday Moon

Chantal Acda kennen we als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit met het verstrijken der jaren en platen evenwel zieltjes als soloartiesten. Haar albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. 

Haar nieuwe album Saturday Moon ging aanvankelijk een klein en intiem album worden; liedjes met verhalen van ons allen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. In al haar enthousiasme, werd Saturday Moon uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen, met bijdragen van onder andere Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Ook haar vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS), die Acda live begeleiden, zijn opnieuw van de partij. Samen met hen repeteerde Chantal trouwens een week in de nieuwe Kleine zaal van De Adelberg.  

Je hoort het: het idee met de microfoon in de kamer werd snel opgeborgen. En maar goed ook. Saturday Moon is een pareltje geworden en kreeg lovende recensies.


Support act Shellter

Shellter is het muziekproject van Silke Janssens, ontstaan in 2021. De naam is een samenraapsel van ‘shell’ en ‘shelter’. Naast rijke zanglijnen en minimale gitaarakkoorden, is het de stem van Shellter die het intieme leven optilt. Haar songs omhullen de luisteraar, ze maakt muziek om in te schuilen. Shellter laat zich beïnvloeden door meesters als Chantal Acda, Isbells, The Weather Station en Ex:Re. Voor luisteraars die houden van alternatieve indie folk.

In het verleden was Silke Janssens al te horen bij de live band van Oaktree (Adriaan De Roover), die sfeervolle elektronica bracht. Met de steun en hulp van Chantal Acda en Gaëtan Vandewoude (Isbells) nam Shellter
haar eerste EP op, getiteld, ‘The Sun’s Already Low’. De EP is het resultaat van 3 dagen in de opnamestudio bij Gaëtan. Dit leverde 5 nummers op, die heel organisch en intuïtief gearrangeerd werden. De EP werd gereleased in eigen beheer op 26 november en is te beluisteren op Spotify, SoundCloud, Bandcamp,…

Chantal Acda (zang, gitaar)
Gaetan Vandewoude (gitaar)
Niels van Heertum (euphonium)
Alan Gevaert (bas)
Eric Thielemans (drums, percussie)

Shellter live bezetting:
Silke Janssens (zang, elektrische gitaar)
Ruud Leys (basgitaar)

  • wo

    02/02/2022 20:15

MEER INFO

Chantal Acda © Jurgen Augusteyns

Chantal Acda © Jurgen Augusteyns

Shellter

Shellter