Chantal Acda

Saturday Moon

Chantal Acda kennen we als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit met het verstrijken der jaren en platen evenwel zietltjes als soloartiesten. Haar albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. 

Haar nieuwe album Saturday Moon ging aanvankelijk een klein en intiem album worden; liedjes met verhalen van ons allen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. In al haar enthousiasme, werd Saturday Moon uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen, met bijdragen van onder andere Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Ook haar vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS), die Acda live begeleiden, zijn opnieuw van de partij. Samen met hen repeteerde Chantal trouwens een week in de nieuwe Kleine zaal van De Adelberg.  

Je hoort het: het idee met de microfoon in de kamer werd snel opgeborgen. En maar goed ook. Saturday Moon is een pareltje geworden en kreeg lovende recensies.

Chantal Acda (zang, gitaar)
Gaetan Vandewoude (gitaar)
Niels van Heertum (euphonium)
Alan Gevaert (bas)
Eric Thielemans (drums, percussie)

Jurgen Augusteyns

Jurgen Augusteyns