Stijn Meuris

TIRADE#5 – DE STILSTAND

Conference

Na drie geslaagde Tirades, een eindejaarsuitzending op Canvas een geschrapte editie omwille van corona, brengt Stijn Meuris nu zijn vijfde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit weer van geen ophouden wist en Meuris ook niet. Alhoewel. Alles stond stil, maar het leven ging door. Dat van Stijn Meuris stond zes volle minuten stil, een medisch akkefietje vlak voor Kerstmis. Alsof het zo had moeten zijn. Hoe raar was dat. 

In DE STILSTAND kijkt Meuris met spitante humor, scherpzinnigheid en een bevlogen verteltrant terug op twee hoogst uitzonderlijke jaren. Jaren die hem jaren van zijn leven gekost hebben en ei zo na het leven zelf.  

TIRADE#5 - DE STILSTAND, is geen stand-upcomedy. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Maar wel een anderhalf uur durende solovoorstelling en een wervelende conférence in een knap decor waarin Meuris het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogendheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is en doet nadenken over wie we zijn. 

Relevant, raak en broodnodig. Want vanuit stilstand kan je weer verder.

Tekst, spel: Stijn Meuris
Techniek: Lucas Pellens

  • za

    29/01/2022 20:15

MEER INFO

RECENSIES

Stijn Meuris staat stil De Standaard

Jimmy Kets

Jimmy Kets