Elisabeth Seitz & Johanna Seitz

La Lyra del Ciel

De Duitse zussen Elisabeth en Johanna Seitz zijn twee grote namen uit de barokmuziek. Jarenlang waren ze verbonden aan topensembles als L'Arpeggiata, Freiburger Barockconsort, Concerto Köln, Amsterdams Barokorkest, Ricercar Consort, Poéme Harmonique. Momenteel zijn ze vooral actief als duo en met Ensemble Nuevo Aspetto.

Elisabeth bespeelt de psalter (cimbalom/hakkebord), een traditioneel en virtuoos snaarinstrument bespeeld met de vingers of tokkelstokjes, dat met zijn bijzondere klankkleur moeiteloos ieders hart verovert. Het verfijnd harpspel van Johanna sluit perfect aan waardoor dit duo een unieke positie inneemt in vertolkingen van barokmuziek.

Hun concertprogramma voert het publiek doorheen de wereld van de historische Italiaanse en Spaanse cultuurmetropolen. Mede door de hemelse klanken van snaarinstrumenten als harp en psalter ontstond er een sterke muziekcultuur aan de Europese hoven, maar evenzeer een rijke volksmuziek. Elisabeth en Johanna Seitz illustreren dit aan de hand van onder meer de virtuoze Canzones en Toccatas van Kapsberger en via de alom gekende folia's en fandangos van Santiago de Murcia en Falconiero.

Dit wordt een avond wegdromen en genieten van de pracht van de wonderlijke barokwereld.

Programma o.m.
Giovanni Girolamo Kapsperger
Lucas Ruiz de Ribayaz  
Santiago de Murcia 
Luigi Rossi                                    
Andrea Falconiero 
Bartolomeo Montalban

Elisabeth Seitz (psalter of cimbalom)
Johanna Seitz (barokharp)

  • vr

    17/12/2021 20:30

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC Palethe - Muzezaal
    Jeugdlaan 2, 3900 Pelt, BELGIE