Quiroga Kwartet

Viejo Mundo / Nuevo Mundo - Geannuleerd

 

Het geplande concert van Quiroga Kwartet op zaterdag 4 december werd helaas geannuleerd. Momenteel wordt nog bekeken of het concert op een latere datum kan plaatsvinden. We houden je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Tickethouders worden persoonlijk verwittigd.

Met het Spaanse Cuarteto Quiroga houdt een kwartet van wereldklasse halt in Lommel. Dit Madrileense kwartet musiceert op de grootste podia en wordt geprezen om haar rijk kleurenspel, veelzijdigheid, onweerstaanbare energie en het intense contact met het publiek.  

In Viejo Mundo | Nuevo Mundo hoor je hen met juweeltjes van de 18de-eeuwse Spaanse hofcomponisten Manuel Canales en Gaetano Brunetti. Canales wordt beschouwd als de grondlegger van de Spaanse strijkkwartet-literatuur. Brunetti schreef maar liefst 50 strijkkwartetten. Zijn werk kent een beheerste luchtigheid, eigenwijze modulaties en bruist van energie. 

Cuarteto Quiroga speelt eveneens composities van Halftter en Ginastera. Qua stijlelementen sluiten deze componisten naadloos aan bij de Spaanse muziek.  

Muziek uit de oude én nieuwe wereld die een warme zuidenwind door Lommel laten waaien!

Programma
Manuel Canales
Rodolfo Halffter   
Gaetano Brunetti   
Alberto Ginastera

Aitor Hevia (viool)
Cibrán Sierra (viool)
Josep Puchades (altviool)
Helena Poggio (cello)

  • za

    04/12/2021 20:15