Introdans

Tutti

Introdans presenteert in Tutti twee publieksfavorieten als jubileumcadeau. Het gezelschap viert zijn 50-jarig bestaan met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti. 

Cantata  

Mauro Bigonzetti’s Cantata is een opzwepend powerstuk. Via verschillende karakters brengt hij een Italiaans dorp tot leven, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke muziek van de vrouwenstemmen van folkgroep Assurd - Enza Pagliara - Enza Alessandra Prestia. In krachtige ensembledansen meten mannen en vrouwen zich met elkaar, waarbij benen alle kanten opzwiepen en bovenlichamen woest worden uitgeschud. Een uitbundige ode aan de Italiaanse volkscultuur, aan de liefde en misschien wel vooral aan de gekte.  

In Memoriam 

De wereldwijd gelauwerde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui  maakte In Memoriam als eerbetoon aan zijn voorouders. In een denkbeeldige wereld verkennen de dansers polariserende krachten als aantrekking en afstoting, zachtheid en agressie om de betekenis van ‘harmonie’ te onderzoeken. Het resultaat is zowel sereen als hallucinerend. Deze ijzersterke choreografie, die van begin tot eind intrigeert, wordt door Introdans op overtuigende wijze tot leven gewekt.

Choreografieën: Sidi Larbi Cherkaoui & Mauro Bigonzetti
Dansers: Volledige ensemble Introdans
Muziek: Assurd - Enza Pagliara - Enza Alessandra Prestia

MEER INFO