Kids With Buns 

Bar Dada - Foyerconcert

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Met hun sfeervolle gitaren en uniek ontwapende androgyne stem, creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse, radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur. Met een nuchtere onbevangenheid wekken ze een nazinderend gevoel van geborgenheid op.  Hun muziek wordt wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl in Red.  

Live zorgt de dynamiek tussen de twee meisjes voor een intense, warme beleving van hun tracks. Op die manier schopten ze het in hun eerste bestaansjaar al tot de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020 en wisten ze een aantal grote podia te overtuigen. Zo kon je hen aan het werk zien op Dranouter, Theater Aan Zee’s Zomer in O en in muziekclub De Casino. Eind 2020 werd Kids With Buns het gezicht van de jaarlijkse campagne van de hulplijn 1712, die gepaard ging met de release van hun allereerste single 1712. Een nummer over seksuele intimidatie. 

2021 is het jaar van de bevestiging, waarin ze één van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel werden. Kids With Buns: ontdek ze in Lommel en vooral, onthoud de naam! 

Marie Van Uytvanck & Amber Piddington (zang, gitaar)

  • do

    18/11/2021 20:15

Zeb Coune

Zeb Coune