Dez Mona & B.O.X.

LUCY - Nieuwe datum

Helaas werd het concert van Dez Mona op 13 november 2021 afgelast. Er werd een nieuwe datum geprikt: zaterdag 30 april 2022. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


Tien jaar na het internationaal bejubelde SÁGA kondigen Dez Mona en B.O.X. (Baroque Orchestration X) de geboorte van de lang verwachte opvolger aan: LUCY

LUCY  is mens noch god, man noch vrouw, goed noch kwaad. Boven alles is het een gemeenschappelijke focus, zowel voor uitvoerders als voor het publiek: terwijl ze samen doorheen een poëtische soundscape reizen, worden ze ertoe gebracht om te bezinnen over wat het betekent om thuis te zijn en wat ons verbindt als mensen.  

Dez Mona en B.O.X. brengen met LUCY een muzikale vertelling in verschillende vormen, tonen en kleuren. Het heeft alles in huis om muziek te ‘vertellen’ zoals in een oratorium, met aria’s, recitatieven, instrumentale stukken en koralen.  

Dez Mona vliegt van duistere jazz en prikkelende postrock naar opvliegende gospel en zwoele tango. Speerpunt is het werkelijk unieke, hemelse stemgeluid van frontman Gregory Frateur. Geen band die op zo’n intense wijze sfeer en diepmenselijke emotie weet te combineren in hun songs. 

Het vooruitstrevende Belgische Barokgezelschap B.O.X. werkte al samen met popmusici als Eefje Visser, Spinvis, My Brightest Diamond en Richard Ree Parry (Arcade Fire) en tevens met theatergezelschappen als MartHa!tentatief en FroeFroe. 

Gregory Frateur (muziek, zang)
Pieter Theuns (theorbe)
Roel Van Camp (accordeon)
Jutta Troch (barokharp)
Sjoerd Bruil (gitaar)
Berlinde Deman (serpen)
Kristof Roseeuw (contrabas).

In cproductie met deSingel, Muziekcentrum de Bijloke en met de steun van de Vlaamse overheid.

Marijn Achten

Marijn Achten

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs

Tom Roelofs