Celtic Night 22

Editie 22

Keltisch muziekfestival

Helaas, geen Celtic Night in 2020. De ijzersterke line-up van toen wordt integraal overgenomen voor de 22ste editie.  We pakken de draad terug op en presenteren hét feest van de Keltische muziek, uniek voor België, zoals je van ons gewoon bent. Met een jong en straf Bretoens duo als opener en twee formaties van wereldformaat boomt Celtic Night 22 als nooit tevoren. 

19.00-20.00 uur
Erwan Menguy & Kevin Le Pennec (Bretagne)

Het Bretoense duo Menguy & Le Pennec werd opgericht in 2013. Ze hebben een fijnzinnig en divers repertoire uitgewerkt bestaande uit Ierse muziek en Bretoense traditionals die ze een eigen sound meegeven. Dit maakt hen tot een intrigerend duo. Erwan Menguy begon als bombarde speler, maar zijn grote liefde is de low whistle en de traverso fluit. Dit bracht hem tot het rijke traditionele repertoire uit Bretagne en Ierland.  Kevin Le Pennec is een begenadigd gitarist die Erwan Menguy begeleidt, maar ook stuwt naar uitdagend en hoogstaand fluitspel. Deze jonge en briljante Bretoense musici zullen Celtic Night in een perfecte sfeer en met de juiste finesse in gang zetten. 

20.30-21.30 uur
The Fitzgeralds (Canada)

Canadese formaties blinken uit in het Keltische genre. Dat hoeft niet te verwonderen met de vele Ierse en Schotse immigranten in dit overzees gebied. Met The Fitzgeralds heeft Celtic Night een wereldtopper en curiosum uit de Keltische muziek op de affiche. De zussen Kerry en Julie en broer Tom vormen het hart van deze spectaculaire band. Ze zijn niet alleen straffe fiddlespelers en zangers, maar blinken ook uit in stepdance. Hun concerten zijn dan ook een feest. 

De muziek van The Fitzgeralds is diep doorwrongen van de puur Iers Keltische muziek, maar verraadt ook bluegrass en Frans-Canadese muziek. De drie Fitzgeralds laten zich extra bijstaan door Kyle Waymouth op gitaar en banjo. Een feest met straf fiddle spel, verfijnde stemmen en met zes niet te stoppen benen en voeten! 

22.00-23.00 uur
Danú (Ierland)

Danú behoort al sinds 1995 tot de top van de Ierse traditionele muziek en heeft een ijzersterke livereputatie. En dat wil wat zeggen in een land met een omvangrijke muziekscène. De bandleden komen uit Waterford, Cork, Dublin en Donegal en verenigen zo de verschillende muzikale stijlen van Ierland. Met hun afwisselend instrumentarium - van fiddle, trekharmonica of Ierse doedelzak, tin whistle tot bouzouki - en dansnummers weten ze het publiek moeiteloos in te pakken.

WIJZIGING bezetting Danú !
Ciarán O Gealbháin vervangt Nell Ni Chroinin

Slecht nieuws en goed nieuws over Danú, de hoofdact van de komende Celtic Night. Zangeres Nell Ni Chroinin is onlangs bevallen van een baby. Gelet op complicaties mag zij de komende tijd geen vliegtuigverplaatsingen maken. Hierdoor kan ze er onmogelijk bij zijn. Maar er is ook goed nieuws. Ze wordt vervangen en …niet door de eerste de beste! Voormalig zanger van Danú en gekend als één van de strafste stemmen uit het Iers folkcircuit: Ciarán O Gealbháin, zal Nell Ni Chroinin vervangen.

Danú en Ciarán kijken geweldig uit naar een tijdelijke reünie en ze beloven om er een onvergetelijk concert van te maken. Ciarán was van 1998 tot 2004 zanger van Danú en gaf de band mede door zijn begenadigd en uniek zangtalent de grote erkenning die ze tot nu toe nog steeds hebben. Het wordt dus uitkijken naar Celtic Night 2021!

 

Menguy & Le Pennec :
Erwan Menguy (traverso fluit)
Kevin Le Pennec (gitaar, cister)

The Fitzgeralds:
Julie Fitzgerald (fiddle, stepdance, piano, zang)
Kerry Fitzgerald (fiddle, stepdance, piano, bass, zang)
Tom Fitzgerald (fiddle, stepdance, zang, gitaar)
Kyle Waymouth (gitaar, banjo)

Danú :
Benny McCarthy (accordeon)
Eamonn Doorley (bouzouki)
Oisin McAuley (fiddle)
Ivan Goff (uileann pipes, whistle, fluit)
Tony Byrne (gitaar)
Ciarán O Gealbháin (zang)

  • za

    06/11/2021 19:00

John Kelly

John Kelly