Alon Sariel & Eliane Reyes

Iberian Fantasy

Mandolinespeler Alon Sariel en pianiste Eliane Reyes presenteren in Iberian Fantasy met Albéniz, Granados, de Falla en Tárrega de top van de Spaanse componisten uit de 19de en 20ste eeuw. Hun oeuvres zijn gebaseerd op traditionele melodieën, elementen uit de volksmuziek en levendige ritmes die de Spaanse klassieke muziek zo uniek maken. 

Isaac Albéniz wordt ook wel de Spaanse Mozart genoemd. Zijn topwerk Suite Española is een verzameling impressies uit verschillende Spaanse streken. Een werk met hoog virtuoos gehalte.  

Francisco Tárrega maakt het nog indrukwekkender met zijn Recuerdos de la Alhambra. Dit is een waanzinnig moeilijk werk dat enkel aan de strafste uitvoerders besteed is. Deze uitvoering met mandoline geeft een bijzondere klankkleur aan dit werk, maar bewaart wel de virtuositeit.  

Eliane Reyes zorgt dan weer voor vuurwerk met Enrique Granados’ (de Spaanse Chopin) briljante pianowerken.  

Het gerenommeerde duo Sariel & Reyes zal het publiek verrassen met grootse virtuositeit, snelle akkoorden en levendige passages. Dit wordt een verfijnd en adembenemend concert met een waaier aan geuren en kleuren… Eviva España!

Programma
Isaac Albéniz   
Francisco Tárrega   
Enrique Granados    
Maurice Ravel   
Manuel de Falla 

Alon Sariel (mandolin)
Eliane Reyes (piano)

Eliane Reyes

Eliane Reyes