fABULEUS & 7 Limburgse cultuurcentra

We Go Places

We Go Places vertrekt van de kracht van een groep jongeren. Ze bewegen als één lichaam, vallen uiteen en versmelten in nieuwe combinaties. Het is een ritueel waarin niemand ooit zeker lijkt te zijn van zijn plaats in het geheel. 

Wat maakt dat je bij een groep hoort? Moet je daarvoor iets van jezelf achterlaten? Wat maakt dat iemand uit de groep springt of de leiding neemt? Wat maakt iemand uniek? 

‘To go places’ betekent ‘onderweg zijn’, maar ook ‘veelbelovend zijn’. Choreografe Carli Gellings selecteerde uit audities onder Limburgse jongeren een groep van 11 uitgesproken individuen. Ze toont deze jongeren in hun kracht en hun kwetsbaarheid. Onderweg zegt deze productie ook iets over hoe het is om jong te zijn en verbinding te zoeken in een ingewikkelde wereld. 

Na het succes van SNAP XL in 2017 werkten fABULEUS en 7 Limburgse cultuurcentra, waaronder De Adelberg, opnieuw samen aan een creatie met jong Limburgs danstalent. 

Choreografie: Carli Gellings
Dans: Tobbe Bosmans, Malik Curiël, Eline De Greve, Lina Elmir, Kathelijne Franco, Domien Huybrechts, Talia Marechal, Jasper Peeters, Lua Eva Limonta Scull, Jits Van Damme & Roos Vandeweyer
Coaching: Pia Meuthen
Assistentie choreografie: Laetitia Janssens
Scenografie: Michiel Van Cauwelaert
Dramaturgie: Peter Anthonissen
Muziekmontage: Gilles Helsen
Productie: fABULEUS & CC’s van Lommel, Genk, Hasselt, Houthalen, Heusden-Zolder, Maasmechelen & Tongeren

  • vr

    15/10/2021 20:15

RECENSIES

HOOPVOL TEAMGEVOEL VAN ELF UNIEKE JONGEREN Jeroen van Wijhe voor Theaterkrant

Clara Hermans

Clara Hermans