I Muvrini 

Portu in core

I Muvrini is dé Corsicaanse band van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een livereputatie om “u” tegen te zeggen. Eind jaren ‘70 opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini zijn de mannen van I Muvrini nu oude rotten in het vak, maar hun boodschap is nog steeds dezelfde: heb respect voor je afkomst, de aarde en de medemens. 

De muziek van I Muvrini is dan ook een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. I Muvrini  speelt muziek voor hart en ziel.  

De muziek van I Muvrini kenmerkt zich door rustgevend polyfonisch gezang, gebruik van volkse instrumenten aangevuld met popinvloeden via drums, bas en gitaar. Met deze combinatie verloochent I Muvrini zijn afkomst niet, maar zijn ze voortdurend op zoek naar iets nieuws.   

Met meer dan 20 cd’s op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, voor een derde keer naar Lommel voor een vreugdevol concert waarbij hun laatste cd wordt voorgesteld.

Jean-François Bernardini (zang)
Alain Bernardini (zang)
Stephane Mangiantini (zang)
Micky Meinert (gitaren)
Cesar Anot (bas)
Thomas Simmerl (slagwerk)
Achim Meier (toetsen)
Loïc Taillebrest (accordeon, doedelzak)
Jean-François Lucciani (zang)

  • vr

    08/10/2021 20:15

MEER INFO