Luc Tooten & Baroque Consortium

Mysteries of Venice

De lagunestad Venetië was in de 17de en 18de eeuw de hoofdstad van de muziek.  Er werd geschiedenis geschreven en de Venetiaanse School gaf een krachtige impuls aan de ontwikkeling van de barokmuziek. Elke kerk, elk Palazzo had zijn eigen orkest en componist.  In het
weeshuis Ospedale della Pietà was Vivaldi de maestro di violino die één van de grootste componisten aller tijden zou worden. 

Cellist Luc Tooten en de musici van Baroque Consortium nemen Vivaldi's muziek als rode draad. Niet verwonderlijk aangezien Vivaldi als eerste de cello liet ‘zingen’ aan de zijde van de violen. Met Luc Tooten, 15 jaar lang solist van Brussels Philharmonic, zullen de celloconcerti en sonates van Vivaldi het publiek ongetwijfeld in vervoering brengen.

Sopraan Sarah Van Mol zorgt voor vocaal werk en weet alle harten harten veroveren met Vivaldi's wondermooie Nulla in Mundo pax sincera en delen uit Pergolesi's meesterwerk Stabat Mater (één van de mooiste en indringendste werken allertijden, dat bolstaat van de emoties).

Als summum worden we nog getrakteerd op een deel uit Vivaldi’s Vier Seizoenen en een onvergetelijke La Follia waarmee het klassieke seizoen 21-22 op gepaste wijze wordt ingezet.  

Programma
Antonio Vivaldi
Allesandro Stradella 
Tarquinio Merula
Giovanni Battista Pergolesi

Stephanie de Failly (viool)
Clara Larrauri (viool)
Luc Tooten (cello)
Eva van Ooy (cello)
Guy Penson (klavecimbel B.C.)
Sarah Van Mol (sopraan)

  • vr

    01/10/2021 20:15

MEER INFO