Delphine Lecompte & Mauro

Beschermvrouwe van de verschoppelingen - Geannuleerd

Deze ‘waarachtige dichteres des Vaderlands’ won in 2010 de C. Buddingh'-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij. In 2011 ontving Delphine de Prijs voor Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen. Delphine Lecompte bracht intussen een tiental met lof overladen bundels uit en verzamelde ook enkele prijzen. Intussen werkt ze gestaag verder aan een indrukwekkend oeuvre waarin de kruisboogschutter, de bokser, de ex-trucker en andere testosteronmannen een prominente rol spelen.

De onvoorspelbare Delphine Lecompte en de ontregelende Mauro Pawlowski, kan het nog gekker? De woorden van Delphine stuwen je op de smerige riffs van Mauro naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. 

Een dichterlijk universum en een muzikale draad vinden elkaar, botsen, raken compromisloos in de war. Bereid u voor… Net zoals Delphine zich in haar gedichten bevrijdt van haar opvoeding en haar eerder onorthodoxe adolescentie, is zij ook op het podium een verademing. Ze deelt brutale shots uit en zorgt ervoor dat een literaire avond meer neigt naar een rockconcert. Daarvoor is Mauro natuurlijk de ideale bondgenoot. Bovendien hebben ze een gezamenlijke grote passie voor stevige muziek. Het zal kletteren.

“Delphine verdient meer dan de status van gevierde dichteres” - Cutting Edge

“De gedichten van Delphine Lecompte begrijpen mij en daarom lees ik ze gretig. Ik bedoel gulzig.” - Wim Helsen

"Delphine Lecompte is de Florence Nightingale van de hedendaagse Vlaamse poëzie, in het harnas van Jeanne d’Arc" - Knack

Delphine Lecompte: woord
Mauro Pawlowski: gitaar

  • di

    25/01/2022 20:15

Foto (c) Johan Jacobs

Foto (c) Johan Jacobs