Bob Dylan 80

The later years

Hoe ontsnap je aan je eigen mythe? Kan je opboksen tegen zelfgeschreven klassiekers zoals Like A Rolling Stone, Blowing In The Wind of Tangled Up In Blue? Ben je nog in staat verrassend en compromisloos uit de hoek te komen zoals je imago dat wenst? Of zou je als pensioengerechtigde niet beter op je lauweren gaan rusten? 

Deze avond focust op de minder bekende laatste decennia van Dylans carrière. Sinds zijn Never Ending Tour in 1988 verzorgde Dylan meer dan 3.000 optredens, waarbij hij zijn nummers steevast in nieuwe arrangementen stak.  

Na de turbulente jaren ‘80 wist Dylan ook in de studio een renaissance te bewerkstelligen, met als hoogtepunt zijn trilogie Time out of Mind (1997), Love and theft (2001) en Modern Times (2006). Elvis Costello ging zelfs zover, door te stellen dat Time out of Mind Dylans beste plaat ooit was. In het voorjaar van 2020 verraste Dylan vriend en vijand met het ijzersterke Rough and rowdy Ways. Dylan kreeg grote onderscheidingen waaronder een Oscar voor Things have changed  (2000) en de Nobelprijs voor Literatuur (2016).  

Verder verraste Dylan vriend en vijand door zich – met wisselend succes – aan covers van kerstklassiekers en liedjes uit de Great American Songbook te wagen. Bovendien zette hij de eerste stappen in de wereld van de radio en beeldende kunst. 

Dylan-kenner én auteur van het boek 'Dylan in de studio' Patrick Roefflaer vertelt ons alles over Dylan vanaf de jaren '80, met uiteraard véél beeld- en muziekfragmenten!

  • 16/05/2022

    19:30u - 22:00u