Hoogleraar en oncoloog Wim Distelmans is een bekende voorvechter van de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie. Hij gaat uit van het..." /> Hoogleraar en oncoloog Wim Distelmans is een bekende voorvechter van de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie. Hij gaat uit van het..."/>

Wim Distelmans

Een waardig levenseinde

Hoogleraar en oncoloog Wim Distelmans is een bekende voorvechter van de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie. Hij gaat uit van het recht op zelfbeschikking van de patiënt: mensen moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven. Hij publiceerde hierover het boek Een waardig levenseinde. In deze lezing licht hij het onderwerp euthanasie zo praktisch mogelijk toe; wat is er al dan niet mogelijk binnen de huidige juridische context? Op welke wijze kan euthanasie worden uitgevoerd? Ook euthanasie voor alzheimerpatiënten, euthanasie bij psychisch lijden en bij jongeren komen aan bod.  

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Binnen het UZ Brussel is hij verantwoordelijk voor supportieve en palliatieve zorg. Als één van de pioniers in België voor de erkenning van palliatieve zorg, vocht Distelmans voor het recht op euthanasie. 

Verder zal Kristof Thevissen, voorzitter van LEIF Limburg, deze vereniging ook kort komen voorstellen. 

  • 17/11/2021

    19:30u - 21:30u
  • Prijs: 12,00 / 8,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • I.s.m. huisvandeMens & HVV Noord-Limburg
  • 300 plaatsen
  • Begeleiding: Wim Distelmans

MEER INFO