Vervloet & De Studio

Terminator Too

SCHOOL

In Terminator Too dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. 

Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in. 

Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. Terminator Too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld? 

 “De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert.” Gilles Michiels - De Standaard ****

Van, met: Ephraïm Cielen & Robbert Vervloet
Dramaturgie: Ruth Mariën
Eindregie: Michai Geyzen
Choreografisch advies: Karolien Verlinden
Scenografie: Tom Jespers
Kostuum: Marie Dries
Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken
Productieleiding: Eveline Verbist
Techniek: Thomas Stevens & Nele Verreyken
Productie: De Studio
Coproductie: tg Elektra, C-Mine & de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika & hetpaleis

  • Prijs: 5,00
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Secundair onderwijs:
     - 1ste Graad
  • Max. 200 leerlingen
Samuel Allemand

Samuel Allemand