Sitara is een magische voorstelling die je meeneemt naar de sfeer van een..." /> Sitara is een magische voorstelling die je meeneemt naar de sfeer van een..."/>

Bollylicious

Sitara GEANNULEERD

Sitara is een magische voorstelling die je meeneemt naar de sfeer van een Indische Mehfil. Dit is een artistieke bijeenkomst vol lyrische poëzie en hoofse pracht-en-praal, die traditioneel opgevoerd werd voor de royale elite van India in een intieme setting. 

De inspiratie voor deze productie kwam na de ontmoeting met Maharaja Gaj Singh, toen Bollylicious een privé optreden in het koninklijke paleis van Jodhpur verzorgde. De Maharaja spoorde hen persoonlijk aan om de in vergetelheid geraakte Indische hofcultuur opnieuw leven in te blazen. Voor deze voorstelling creëerde Bollylicious daarom een mehfil, met zowel traditionele elementen als eigentijdse ideeën. 

Na de succesvolle première in Gent, trad Bollylicious met Sitara op in New Delhi voor het Belgisch koningspaar tijdens hun staatsbezoek aan India. De danstechniciteit van dit Gents collectief werpt inmiddels grote ogen in India, met meerdere tournees tot gevolg. Ook in de Verenigde Staten boekte Bollylicious reeds succes. Zo maakten ze in de zomer van 2017 hun Amerikaans debuut op Battery Dance Festival in New York.  

Verwacht je aan een bedwelmende avond in een nostalgische Indische sfeer vol meeslepende muziek, majestueuze kostuums en beklijvende choreografieën. Bollylicious brengt een unieke mix van Bollywood, Indische klassieke dansvormen en ‘Gypsy’ dansen uit Rajasthan, zowel puur als in combinatie met verschillende andere genres.

Voor deze voorstelling zal de internationale topdanser Sooraj Subramaniam Bollylicious vergezellen. Bollylicious opent met Sitara de poort naar een feeëriek verleden.

Choreografie, dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Sooraj Subramaniam & Julie Thomas

Lichtplan: Bram Vandenbussche

Productie: MaGenta vzw

  • za

    15/05/2021 20:15

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • 'Sitara' stond oorspronkelijk gepland in april 2020 (seizoen 2019-2020) maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een nieuwe datum.
© Steven Hendrix

© Steven Hendrix