ICK & Kris Verdonck / A Two Dogs Company

SOMETHING (out of nothing)

In SOMETHING (out of nothing) dwalen figuren rond in het theater en in het museum, tussen de objecten en machines. Het zijn vaak niet meer dan silhouetten, schaduwen, levende sculpturen: een negatief van het leven.

SOMETHING (out of nothing) bestaat uit twee delen: een museaal en een theatraal gedeelte. De voorstelling loopt letterlijk over van het theater naar het museum (en terug). Dezelfde objecten en figuren die overdag in het museum ‘zijn’, staan later op het podium. Van de witte ruimte waar objecten regeren, naar de zwarte doos, het terrein van de levende mensen.

ICK is een gezelschap én platform voor hedendaagse dans dat internationale dansvoorstellingen produceert en samenwerkingen aangaat met kunstenaars. Kris Verdonck is geschoold in beeldende kunst, architectuur en theater. Deze drie disciplines komen terug in zijn werk: hij bespeelt het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur.

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten,  ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen 20 jaar over de hele wereld getoerd. Vorig seizoen verraste ze het Adelbergpubliek nog op de ronduit verbluffende dansvoorstelling Ziel!

Concept: Kris Verdonck
Dramaturgie: Kristof van Baarle
Dansers: Mark Lorimer, Ula Sickle, Sophia Dinkel, Edward Lloyd & Clinton Stringer
Cello: Leila Bordreuil
Kostuums: Eefje Wijnings
Lichtontwerp: Jan Van Gijsel
Decorontwerp: Kris Verdonck & Eefje Wijnings
Software & Electronics: Vincent Malstaf
Technisch coordinator: Jan Van Gijsel
Productie: A Two Dogs Company / ICK Amsterdam
Coproductie: Kaaitheater, Kunstfest Weimar, SPRING Performing Arts Festival
Met steun van: The tax shelter scheme of the Belgian federal gov

  • za

    01/02/2020 20:15