hetpaleis, fABULEUS & Moussem / Radouan Mriziga

8.2

Rapmuziek: ontstaan in de jaren ’80 in New York en ever since zichzelf steeds blijven heruitvinden. Tot op vandaag is rapmuziek en bij uitbreiding hiphop één van de weinige muziekstijlen die generaties weet te overleven en te blijven boeien.

Samen met 7 jonge dansers tussen 13 en 20 jaar verdiept choreograaf Radouan Mriziga zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren én de geschiedenis, van de grandmasters tot Kendrick Lamar. In kleurrijke outfits en met volle overgave laten de jongeren zich meeslepen door de rapflows, moves en rhymes. Regelmatig gebeurt dit zonder muziek en creëren de jongeren het ritme met hun lichaam, wat hen erg dicht bij de essentie van het genre brengt. De vele solo’s geven de jongeren ruimte om te tonen hoe zij een gezicht geven aan het genre én aan zichzelf: 8.2 is een dansvoorstelling met rapmuziek als inspiratiebron en vertrekpunt, maar is tegelijk een mooi portret van de kwetsbare zoektocht van jongeren naar een eigen identiteit.

Choreograaf en danser Radouan Mriziga volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel.


De Adelberg zoekt jong talent

Zeven Limburgse cultuurcentra  zetten samen met fABULEUS hun schouders onder een professionele dansproductie voor en door jongeren. We deden het een eerste keer in 2018 met het kleurrijke SNAP XL, dat duizenden toeschouwers in feeststemming bracht . Een vervolg kon niet uitblijven: in februari 2020 volgt er een nieuwe kans voor jong Limburgs danstalent. Wil je meedoen? Hou onze Facebook en website of www.fabuleus.be/audities, dit najaar extra in de gaten.

De audities in De Adelberg vinden op zondag 2 februari 2020 plaats. Be there!

Een project van C-mine cultuurcentrum, cultuurcentrum Hasselt, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen, CC de VELINX en fABULEUS.

Choreografie, concept, vorm: Radouan Mriziga
Met: Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen & Sadie Vermeiren
Assistentie choreografie: Maïté Jeannolin
Kostuums: Lila John

  • vr

    01/11/2019 20:15

  • Prijs: 12,00 / 9,60 / 9,00 / 8,40
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Ook warm aanbevolen voor 14-plussers!