David Troch & Sylvie Marie

Poëziepingpong / Prijsuitreiking Poëziewedstrijd

Dichters David Troch en Sylvie Marie brengen op Gedichtendag poëzie in een spannend jasje. Gedichten worden in een ‘pingpongspel’ door de dichters aan elkaar gerijgd. Het lot bepaalt wie van hen met een gedicht begint. Na dat gedicht pikt de ander erop in met een gedicht dat er op één of andere manier op aansluit. Dat kan doordat in beide gedichten hetzelfde woord voorkomt of doordat de gedichten over hetzelfde onderwerp gaan. Zo rijgen ze de gedichten aan mekaar en krijgen ze een verhaal dat alle kanten opspringt. Spannend voor de toehoorders en de dichters zelf !

David Troch is dichter, schrijver en regisseur. Hij won onder andere de Herman de Coninckprijs 2013 voor het Beste Gedicht, de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, de Jules van Campenhoutprijs voor poëzie en de Gerard Vermeerschprijs voor monologen. Hij heeft reeds heel wat publicaties op zijn naam staan en van 2014 tot 2016 was hij stadsdichter van Gent.

Sylvie Marie publiceert sinds 2005 gedichten in literaire tijdschriften en staat regelmatig op het podium. Ook zij publiceerde reeds een aantal goed ontvangen dichtbundels en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de JC Bloemprijs.

Na de voorstelling worden de prijzen uitgereikt van de Lommelse poëziewedstrijd. Vanaf 1 september tot en met 31 december kan u hiervoor uw gedichten (max 2 per persoon) insturen aan de bibliotheek. Het volledige reglement vindt u ook op de website van de bibliotheek.

 

David Troch & Sylvie Marie

  • vr

    31/01/2020 20:15

  • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50
  • Duur: 90
  • Locatie: Raadhuis
  • Organisatie: cc De Adelberg
  • I.s.m. Openbare Bibliotheek en Cultuurdienst Lommel
  • 80 plaatsen