Theater FroeFroe

Gitte (10+)

Gitte staat op de brandstapel. De dood staart haar in de ogen, nog enkele seconden en dan zal alles voorbij zijn. Toen Gitte vijf jaar was, werd ze door haar moeder ‘de rosse’ achtergelaten bij een weeshuis. Ze was immers het kind van een Spaanse soldaat. Gitte leert haar mannetje staan om te overleven in het weeshuis. Ondertussen droomt ze over haar Spaanse vader, de hertog van Almendraje.

Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan kermisvolk en leert ze zakkenrollen, maar wordt betrapt en veroordeeld tot de galg.

Gitte heeft echter ‘eindelijk’ geluk. Ze heeft één aandenken aan haar vader,  een zegel  waardoor de rechter denkt dat dit kind met zo’n invloedrijke Spaanse vader weleens nuttig kan zijn om te spioneren. Gitte wordt naar Sevilla gezonden, ze leert Spaans spreken en lezen en wordt populair in de stad. Ze geniet met volle teugen van haar jong, vrij, rijk en verliefd zijn. Maar het brandmerk op haar schouder verraadt haar. Ze is en blijft een galgenmeid, een dievegge…

Gebaseerd op het meermaals bekroonde boek van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs maakt Theater FroeFroe er een tot de verbeelding sprekende voorstelling van. Met een topcast en livemuziek uitgevoerd door I Solisti del Vento serveren ze je een adembenemend totaalspektakel over Gitte, de Niemandsdochter!

 

Spel: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Julie Delrue, Dries De Win & Filip Peeters
Muziek: I Solisti del Vento o.l.v. Francis Pollet
Regie: Marc Maillard

  • za

    03/02/2018 19:00

  • Prijs: 8,00 / 6,40 / 6,00 / 5,60
  • Duur: 85 min (geen pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Geschikt vanaf 10 jaar. Deze voorstelling is gebaseerd op het bekroonde boek Galgenmeid dat je kan uitlenen in de bib van Lommel. Zo kan je thuis het verhaal zelf nog eens navertellen en opnieuw beleven.
  • 300 plaatsen

MEER INFO

RECENSIES

Recensie Gitte Bert Hertogs voor Concertnews.be